Pagina's

vrijdag 20 juni 2008

Koppelen online en offline data voor modelbuilding

Omdat we in de prettige omstandigheid zitten dat we Speed-trap als analyse tool gebruiken, kunnen we afslagen maken van de ruwe data die verzameld wordt. Alles wat de bezoeker doet wordt opgeslagen, waaronder ook alle waardes die een klant invult op de site.


Hieronder valt ook de postcode die bezoekers invullen voor het maken van een premieberekening of invullen tijdens het aanvraagproces. Wat kun je met deze data? In ieder geval niet gebruiken om bezoekers te herinneren aan de actie die ze hebben verricht op de site. We mogen namelijk deze data niet gebruiken om op individueel niveau mensen aan te spreken op hun webgedrag, dit is niet opgenomen in onze privacy statament.


Wat kunnen we dan wel met deze postcodes? We kunnen het meenemen in de modellen die we gebruiken om DM-selecties te maken. Voor alle structerele DM-uiting selecteren wij klanten vanuit een modellen die transactiegedrag voorspellen. Een zeer goede voorspelregel uit dit model zou natuurlijk kunnen zijn:


- heeft een premieberekning op de site gemaakt of;

- is gedurende het aanvraagproces afgehaakt.


Door een koppeling te maken op postcode 6 of postcode/huisnummer combinatie met onze klantenbestand kunnen we deze regels toevoegen. We kunnen dan op huishoudniveau of op straatniveau nagaan of één van deze modelregels van toepassing is. We spreken ze niet aan op hun sitebezoek, maar gebruiken het alleen voor de selectie voor de meest kansrijke klant voor crosssell.


We zijn zeer recentelijk gestart met dit project en hebben daarom nog geen resultaten. Wanneer de eerste resultaten bekend zijn, kom ik met een nieuwe post.

1 opmerking:

Jan de Vries zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.